Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Morava69

29. 12. 2010 22:12
Milý autore...

... jestli všecko co píšete nebude tím, že město (které ještě do roku 1978 bylo větší jako Bratislava) bývalo staletí zemskou metropolí Moravy a později za 1. Republiky metropolí Moravskoslezskou, není od nástupu komunistů v roce 1948 systematicky centralistickou (českou) Prahou ponižováno až po dnešní stav ... krajské město na úrovni K. Varů, Zlína, Jihlavy či Pardubic ?

0 0
možnosti

Zordon

29. 12. 2010 12:14
Že vy nám ta děvčata závidíte

"Za prvé starý vozový park MHD , který jinde k vidění nebyl..."

To proto, že Brno má nejstarší tramvajovou síť v celé republice. Tramvaje zde jezdily dříve než v Praze. ;-D "Přesto Brno nemá špičkový tým prakticky v žádném sportu."

Basketbal, volejbal. "všemu kraluje odporná zelená voda ve které se nedá koupat"

Viděl jste ji letos po částečném vyčištění? Koupat se v ní dalo. "Korunu všemu nasazuje novinka – šílené hodiny na nám.svobody" Ty se mi taky nelíbí, ale zjevně plní propagační funkci. I člověk, který ví o Brně tak málo jako vy, ví jaké máme hodiny. ;-) Možná by také stálo pouvažovat o jiných aspektech než chléb a hry. Co třeba takový CEITEK. To si myslím, že je potenciálně mnohem reprezentativnější projekt než nějaký fotbalový stadion.

0 0
možnosti

Joye se vrátil

29. 12. 2010 11:51
Mě spíš vadí

že ty lidi tam mluví takovou trapnou hatmatilkou. To nemají inteligenci, aby se naučili normálně česky?

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

29. 12. 2010 11:36
Doufejme, že Brno zůstane ještě dlouho takové

, jaké je. Nebylo by rozumné nechat jej zplundrovat tak jako Prahu, kde je dnes k nežití Rv

0 0
možnosti

paulczynski

29. 12. 2010 11:33
Poslóché šuli

Né, že by nebylo co kritizovat. Ale staré se vo vlastní štatl, pokaď néseš z lontu. My si svýho primasa popliveme sami. A Brnisko, je névěčí štatl u nás. Páč Prágl je vlastně kraj. ;-D

0 0
možnosti

Mikrospánek

29. 12. 2010 12:13
Re: Poslóché šuli

Líbí se mi, že konečně i Brňáci uznávájí, že Brno s Prahou nesnese srovnání.... město a kraj...;-D

0 0
možnosti

hendrixx

29. 12. 2010 11:21
Tak moment! Popořadě:

1) Sport: Brno má špicovej basket a voliš, Kometa je v horní polovině tabulky, a co se fotbalu týče, kdyby Zbrojovka začala vyhrávat, už by to nebyla Zbrojovka a nebavilo by nás na ňu chodit. 2) Tugenthatka: Byla rekonstruovaná nedávno, teď ju rekonstruujem zas, tak co furt máte? 3) Prýgl: Byl loni kompletně vybagrovanej a poslední zelená sinica byla zlikvidovaná. Pražáci závidijou. 4) Cibulka: Není z Brna, ale z Bítýšky. 5) Letiště: proč by k nám měli lítat Pražáci a Bratislaváci, nám stačí, že my můžem od nás odlítnout kam se nám zlíbí, linka Brno-New York je v plánu. 6) Hodiny: Takový, jako v Brně, nemá nikdo na světě. Ručičky a digičíslice sou nuda, my máme šulina. 7) Osobnost s pomníkem: Chlape, vy ještě neznáte Onderku? Jedinej primátor na světě, kterej si na náměstí postaví a za potlesku slavnostně odhalí šulina a je pak znovu zvolenej ;-D 

0 0
možnosti

PPetr

29. 12. 2010 11:38
Re: Tak moment! Popořadě:

;-DR^

0 0
možnosti

lajika

29. 12. 2010 11:10
jo - brno...

a kdybyste autore věděl, jak my jsme rádi, že nám nad Brnem nehřmotí letadla linek vyfouknutých Praze, Ostravě a Vídni. A jak jsem rádi, že v krásném okolí Brna je jen tolik lidí, aby skutečně zůstalo krásným a klidným okolím Brna. Proč bychom měli prahnout po něčem takovým?

S tím chátrání vily Tugendhat a zelenou přehradou máte recht - to bude asi tím, že naši radní vždycky rozkradou peníze města nebo je vyhodí za olbřímí časoměrné penisy. :)

Ale s tím sportem - vážně...co naši plavci (a kdybyste viděl ty plivátka v nichž trénují)? A co naše basketbalistky?

V tom, že je to město-vesnice je právě půvab a kouzlo Brna. V klidu, v tom, že celé město přejdete za čtvrt hodinky. V tom, že když vyjedete za Brno jen malý kousek MHD, jste v krásné přírodě, kde není živáčka a neřvou turisti. A letiště? Zbláznil jste se? Ten klid dělá z Brna město pro život neporovnatelně příjemnější než je Praha. A kdo hledá a umí se dívat nejen příručkou pro turisty, ten si půvaby města Brna najde.

0 0
možnosti

angr

29. 12. 2010 11:04
no, trochu povrchní

znalost zdejších poměrů z toho zrovna netryská, ale na názor má právo každý. proč ne... tak si aspon popřejme hodně štěstí do nového roku...

0 0
možnosti

Mikrospánek

29. 12. 2010 10:32
brrrrr no....

za to že sme lempli mužou přece vod jak živa pra žáci.... s článkem souhlasim...... zlatá ostrava....:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
Jsem jeden z vás...A mám pravdu.

Seznam rubrik