Diskuse

Jak nám může pomoci Bohdan Pomahač.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

strycek-Joe s.r.o.

27. 10. 2011 13:49
Hloupý článek

a je zcela jedno, zda jej napsal inteligent, nebo hlupák. Spousta slov tvoří jen prolog pro závěrečné ideologické návrhy řešení, které jste vyčetl z denního tisku. Dnes to nemohu hodnotit kladně, polepšete se Rv

0 0
možnosti
AP

AntonínP

27. 10. 2011 12:36
Je ještě jednodušší způsob.

Odstátnit a nechat zbankrotovat nadbytečné nemocnice (i podle ČLK jich je cca 70).

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

27. 10. 2011 12:09
U nás to bylo podobné

Začínající lékař nastupoval za myslím 17 tisíc, první rok absolvoval kolečko, tj. 3 měsíce chirurgie, 3 měsíce interna, některé obory kratší pobyt atd. Je jasné, že na oddděleních mladý absolvent byl spíš se učit, než že by ho mohli pustit něco dělat. Takže bral myslím slušné stipendium, nyní bylo zvýšené na aspoň 20 tisíc. Což je téměř tolik, kolik berou lidi v průměru. Tzv. průměrný plat většina lidí nebere. Žádné služby, protože doktor, který nic neumí nemůže fungovat jako pohotovost. Po roce se lékař učí na konkrétním oddělení či klinice. Začíná se učit velmi pozvolna, nejdřív se dívá, pak něco podává, pak něco operuje, ale pod dohledem. Po cca 5 letech (dle oboru, i chirurgie po 6) může lékař získat atestaci. Ale i před ní už zčásti léčí a dle toho se odvíjí plat.

Průměrný plat všech lékařů v nemocnicích je nyní 60 tisíc. V tom jsou i mladí lékaři, co berou 20 tisíc, ale i ti starší, co si se službami přijdou na víc.

Ale v principu tu souhlasím. Skutečně špičkový lékař tu zas tak

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

27. 10. 2011 12:17
Re: U nás to bylo podobné

zaplacen není. Ten ovšem nebude brát 60 tisíc, ale více. Specialista mívá často funkci primáře či vedoucího lékaře. Takže bude platově výše. Krom toho má soukromou praxi. Právě ti plastičtí chirurgové, na klinice operuje na vzp, pak další úvazek na vlastní "klinice". Zde se účtují podstatně jiné částky. Zvětšení prsou za necelé 2 hodiny přes 20 tisíc, banální obřízka - minimálně za 10 tisíc, ale klidně za 15 či víc. Ta trvá max. půl hodiny. Podobné sazby jsou u operace varixů v rámci jednodenní chirurgie, i zavedení piercingu je zpoplatněno slušně, byť jde o záležitost dvou minut.

Méně přičinlivý obvodní doktor inkasuje od vzp v průměru 120 tisíc, z toho zaplatí sestru, nájem ordinace a zbytek je jeho. To vše za 4 hodiny denně, pojištovně vykazuje 5 hodin, ale poslední hodina je jako pohotovost.

Takže si myslím, že doktoři si zle nežijí. Mladí nedřou tolik jak v USA, asi ti praktici většinou taky ne. Na dovolenou v Karibiku to není z jiných důvodů, platy celkově máme nižší než v USA.

0 0
možnosti

oldiess

27. 10. 2011 11:40
Jen abyste byl opravdu jedním z nás

a nebyl dalším fejkovým blogerem;-D

"Jsem jeden z Vás... Pozn. k diskusím : vzhledem k tomu, že mnohé z příspěvků v diskusích pod blogy jsou tak „kvalitní“ , že nestojí ani za přečtení, nehodlám se zatím do diskusí zapojovat. Pokud si je někdo jistý, že jeho komentář je rozumný, slušný a rád by o něm se mnou diskutoval"

Jinak mějte na vědomí, že Dr. Pomahač je absolutní výjimkou, a prostě ne každý lékař je schopen podstoupit to, co udělal on včetně všeho odříkání, tak jako ve sportu se stane mistrem světa vždy jen jeden. Podobně jak třeba Vy jste jistě budoucí absolutní špičkou mezi blogery, a i proto se nehodláte "zatím do diskusí zapojovat" - proč také ztrácet čass s plebsem, že ano.:-)

0 0
možnosti