Diskuse

IZIP ? ANO !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sofistikusII

13. 5. 2012 18:58
připomínka

Včera jsem se snažil diskutovat s petrp1 jako člověk,

který doposud informace na IZIP odesílá (byla to podmínka VZP, jinak by mi

neprodloužila smlouvu) a bylo to asi k ničemu, přesto naposledy:

1/ prvotní myšlenka IZIP byla výborná, ale jak už to v ČR chodí, byla

zneužita nejmenovanými

0 0
možnosti
S

sofistikusII

13. 5. 2012 18:59
Re: připomínka

politiky k tomu, aby se dobře napakovali a tak nebylo jejich snahou ji dále rozvíjet a zlepšovat

2/ majoritní nejmenovaná pojišťovna v tomto státě /1,8 mil. klientů IZIP je již dostatečný reprezentativní vzorek pro statistiku/ ji zneužila pro získání dat o občanech ČR (ne všichni jsou nemocní – informace jsou různého druhu; preventivky, výstupní vyš., vyš k ŘP) a co je dnes opravdová hodnota – zlato? peníze? nemovitosti? – ne - informace –ty mají v této společnosti největší cenu

0 0
možnosti
M

motorickyneklid

13. 5. 2012 18:46
Karma,

Bílá mafie NIKDY jakýkoliv podobný projek i kdyby byl ZADARMO nepotřebuje, nechce !! Proč, to by měli pochopit i ti obyčejní za třicet korun.

0 0
možnosti
DR

petrolhead

13. 5. 2012 16:46
článek je nesmysl

Mít všechny zdravotní karty na jednom místě - to může posvětit tak akorát blázen. Nejtajnější údaje světa se povalují na wikileaks. Někdo někomu předá DVD pod stolem a pak už to bude jiný svět, zaměstnavatelé budou přijímat jenom neplodné ženy, aby neodešly na mateřskou, kdo má diabetes tak nedostane hypotéku ani se nepojistí.. atd atd.

3 0
možnosti
L

Leinad

13. 5. 2012 17:14
Re: článek je nesmysl

Takže je bezpečnější mít největší část zdravotní karty v papírově podobě v ordinaci praktického lékaře, kdy stačí rozkopnout dveře a otevřít šuplík, a pro jistotu nějaké detaily třeba na ušním, u zubaře a u chirurga(a doufat, že zrovna není důvod, aby praktický lékař dostal informace od nich).

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

13. 5. 2012 16:35
IZIP, elektronická zdravotní knížka - celé k ničemu

Psal to včera na diskusi jeden pan doktor, nějaký primář z ortopedia. U urgentní medicíny tu nikdo nebude shánět čtečku, např. aby věděl krevní skupinu či další zdravotní údaje. Testy se stejně provedou znova, je to rychlejší. Pokud jde o to, aby se neplatilo farmaceut. firmám či za zbytečné duplicitní vyšetření, tohle jde pohlídat jednoduchými aplikacemi. Stačí aplikace nad daty pojišťovny, není k tomu třeba žádná průkazka ve formě karty. Lékaři nemusí mít žádné drahé terminály, stačí, když odevzdají materiály jako dosud.

Možná trochu byrokracie, ale dokument s podpisem je přece jen věrohodnější, než data sebraná aplikací. Tam může lékař popřít pravost a pokud by software fungoval jak na Drábkově ministerstvu, tak je klidně možné, že by odtud ty chyby byly. Vyhozené 2 miliardy, klidně se mohlo ušetřit za za vybírání poplatků u lékaře a peněz by v systému nebylo méně.

1 0
možnosti
RJ

RenataZ

13. 5. 2012 17:02
Re: IZIP, elektronická zdravotní knížka - celé k ničemu

No, nejlepší je udělat spoustu duplicitních vyšetření a potom vyhodnotit kolik miliard za rok bylo vyhozeno zbytečně. To by se také mohlo zjistit, že ani není třeba tolik specialistů a že jsou vlastně v ssystému přebyteční. A posléze by se třeba zjistilo, že spousta předražené techniky by bez těchto duplicitních vyšetření stála ladem.

A ten primář z ortopedie ať se naučí pracovat s počítačem!

1 0
možnosti
PH

petrph

13. 5. 2012 15:54
EZK možná ano, ale ne IZIP

Což je ezk pouze jedné zdravotní pojištovny, s minimem náhodně vložených záznamů bez jakýchkoliv vazeb...Protože, když už tedy budeme brát do úvahy tu potřebu při nehodě, ten záchranář se nebude prohrábavat houští souborů s vyšetřeními,   byl dotyčný na tom a tom vyšetření,takový a takový snímek, nějaký doktor cosi předepsal, pak šel na jine vyšetření atd....atd....pak byl u doktora měl takové a makové příznaky, doktor mu předepsal takové léky, pak mu jiný doktor předepsal, adt.... Nemá prostě třeba půl hodiny aby se tím prohrabal a vytvořil si nějaký svůj názor..

To co potřebuje, je aby kliknul a vyjela mu stránka se stručným přehledem zdravotního stavu dotyčného. Má ty a ty chronické choroby, hrozí tato a tato rizika,právě teď v této době tyto léky,a to jej vše...Ovšem je otázka kdo by takový potřebný IS vytvářel, a ta data ze zapsaných zpráv lékařů přepisoval aktualizoval a sám za ně ručil.

0 0
možnosti

jjencek

13. 5. 2012 16:05
Re: EZK možná ano, ale ne IZIP

Proboha, četl jste ten článek? Tak ještě jednou prosím! A příště zkusit myslet, než začnete psát.

-nikdo soudný přeci nepředpokládá, že lékař RZP bude místo zachraňovaní

života pacienta číst data z EZK, jak můžete napsat takovou hloupost...

1 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

13. 5. 2012 15:00
IZIP v rozumné společnosti? ANO.

IZIP v mafiánsko-zlodějské totalitě? NE, NE, NE!!

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

13. 5. 2012 14:38
pane autore

predpokladam, ze Vase jmeno a prijmeni je pouhy pseudonym. Nicmene Vas styl psani je silne podobny neohrozenemu kapitanu Pavlu Minarikovi po navratu ze Svobodne Evropy - mnoho emoci, zadna fakta a hlavne patologicke prevraceni faktu.  nezlobte se, ale takovy clanek by neprosel ani na ucnovske skole v hodinach slohu

2 0
možnosti
VK

buchlovann

13. 5. 2012 14:23
ohybaj ma mamko dokud som ja Janko....

IZIP jeden z mnoha tunelů politiků ODS.Co nám přinesl  (? ),  minus 2 miliony a blahobytný život poslanců a dnes europoslanců ODS. Je to zvláštní, že politici ODS ,kteří jsou bytostně proti EU, se nachají zvolit za poslance do této instituce. Inu ony ty platy a náhrady placené v EUR jsou skutečně skvělé!!!

3 0
možnosti
VK

buchlovann

13. 5. 2012 14:24
Re: ohybaj ma mamko dokud som ja Janko....

omluvte překlep, 2 miliardy

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

13. 5. 2012 13:42
Kdopak nám to píše články

Podle kodexu má být bloger s fotografií. Fotografie v kulichu a černých brýlích, tak takhle se schová každý. I to jméno mi přijde takové zvláštní.

IZIP je skvělá cesta, jak získat z pojistného do soukromé firmy, přínos tu je nulový. Tedy, negativní, protože to hodně peněz stálo. Včera o tom psal jeden bloger, povoláním lékař.

1 0
možnosti
JJ

jjiiss

13. 5. 2012 13:06
někde to funguje

nevím jestli IZIP nebo ne,  je to dobrá věc  která byla zneužita. sám IZIP mám a když jsem se pokoušel ,aby mě do něj zapsali zápis ,koukali na mě někde  co to je. přitom by mělo  naprosto fungovat.

FN Plzeň - má vše naprosto propojené výběr dle RČ , ověřeno  při návštěvě jiného oddělení po cca 6 měsících .

Ale zápis do IZIP nefugoval, nevím proč.

 KV   v lázních v laboratoři zápis automaticky za cca 1 hodinu a divili se, že je to naprosto samozřejmé.

Závěr? podle mě prospěšná věc ,která nefunguje

0 0
možnosti
ZZ

johnsondv

13. 5. 2012 16:49
Re: někde to funguje

potvrzuji.Kde není lékař líný,nebo možná neovládá základní funkce na PC,tak je to vynikající věc.Nevím,proč musím chodit ve dvou týdnech 3x na odběr krve,když by si každý jednotlivý specialista ohl výsledek vzít  z el.knížky.

Navíc--- mám podezření, že nejde jen o lenost.

3 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
Jsem jeden z vás...A mám pravdu.

Seznam rubrik