Diskuse

IZIP ? ANO !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

petrolhead

13. 5. 2012 16:46
článek je nesmysl

Mít všechny zdravotní karty na jednom místě - to může posvětit tak akorát blázen. Nejtajnější údaje světa se povalují na wikileaks. Někdo někomu předá DVD pod stolem a pak už to bude jiný svět, zaměstnavatelé budou přijímat jenom neplodné ženy, aby neodešly na mateřskou, kdo má diabetes tak nedostane hypotéku ani se nepojistí.. atd atd.

3 0
možnosti
L

Leinad

13. 5. 2012 17:14
Re: článek je nesmysl

Takže je bezpečnější mít největší část zdravotní karty v papírově podobě v ordinaci praktického lékaře, kdy stačí rozkopnout dveře a otevřít šuplík, a pro jistotu nějaké detaily třeba na ušním, u zubaře a u chirurga(a doufat, že zrovna není důvod, aby praktický lékař dostal informace od nich).

1 0
možnosti
DR

petrolhead

13. 5. 2012 17:47
Re: článek je nesmysl

Tak úředník posuzující hypotéku asi nebude shánět informace o všech vašich lékařích a pak se jim vloupávat do ordinací nebo je podplácet. Ale pokud má na flashce 10 milionů zdravotních karet tak to je za minutu zjistěné. To přece napadne každého.

1 0
možnosti
L

Leinad

13. 5. 2012 19:06
Re: článek je nesmysl

A kde ta data na flashku sežene? Zeptá se v hospodě sestry, ta mu řekne, že centrální heslo je "heslo", tak zaplatí sestře dalšího panáka. Vytáhne notebook, napíše "heslo" a už stahuje všechna data o všech pacientech.

1 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

13. 5. 2012 18:00
Re: článek je nesmysl

Vy nechápete souvislosti, že? Myslíte, že váš potencionální nový zaměstnavatel půjde někam rozkopávat dveře? Nebo pojišťovák? Nebo distributor léků? Myslíte, že někoho zajímá vaše jedna karta? Ne. Ale zdravotní data deseti milionů lidí na jedné USB flešce mají sakra jinou hodnotu.

Máte vůbec představu, kolik tisícovek dveří by někdo musel rozkopnout, aby se ke všem těmto datům dostal? Kolik stovek náklaďáků zdravotních karet by musel opsat (ano, opsat, protože oskenovat a zOCRkovat by šel jen zlomek).

Nereálné, že? Ale stáhnout všechna tato data z PC na flešku zvládne určitě i takový trouba jako vy.;-)

5 0
možnosti
L

Leinad

13. 5. 2012 18:53
Re: článek je nesmysl

Zvládnu.l bych to za podmínky, že bych se dostal do databáze a nějak bych získal nešifrovaná data. ;-)

Opravdu celé zabezpečení spočívá v tom, že zdravotní asistent zadá heslo "heslo" a má přístup k datům o všech pacientech? Pokud ano, stojí za zvážení, zda takového asistenta neposlat na školení bezpečnosti a síle hesla nebo rovnou z něj neudělat nezaměstnaného. Taktéž by stála za zvážení i bezpečnostní pravidla a případně změna dodavatele.

1 0
možnosti
ZK

SID09

13. 5. 2012 19:02
Re: článek je nesmysl

Takto srandovně jsou ovšem zabezpečena všechna data v této republice.

Pokud nejste schopný hacker, stačí, když máte někoho známého ve státní správě, kdo má přístup do databáze ovčanů. Tímto způsobem zjistíte sociální dávky, příjmy registrované přes FU .....

Konec konců - mě je úplně jedno, jestli někdo zjistí, že jsem byl před 3 roky u doktora, který mi předepsal krabičku nějakýho antibiotika na chřipku, se kterou jsem se 14 dní pral a při té příležitosti zjistí, že jsme měl před 20 lety zlomenou ruku. Na mě ZP celkem slušně vydělává, ani nevím, proč můj obvoďák dostává ty kapitační platby, když se vlastně léčím sám a za svý. . !!;-)

0 0
možnosti
L

Leinad

13. 5. 2012 19:14
Re: článek je nesmysl

Tak to jo, v tom případě by měli být vyměněni lidé volící si špatná hesla a zároveň být zvýšeny požadavky na bezpečnost (úředník má mít přístup jenom k datům který potřebuje, možná přidat další autentizační prvek třeba soukromý klíč úředníka,....) ;-)

Bordel a špatné požadavky na bezpečnost v zakázce nejsou chybou idei elektronické zdravotní knížky.

Možná by stálo za zvážení i změnit dodavatele.

0 0
možnosti
ZK

SID09

13. 5. 2012 20:49
Re: článek je nesmysl

Soudruzi, nevím jak kde, ale v tomto státě je možné ze státem vedené databáze ( jakýmikoliv klíči autentizačními prvky ), dohledat na každého cokoliv ( při troše známostí ), ať databázi spravuje kdo chce. ;-D!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
Jsem jeden z vás...A mám pravdu.

Seznam rubrik