Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Homeopatie, protože nejde fyzikálně ani medicínsky odůvodnit, což zároveň znamená, že by se to mohlo v budoucnu podařit, nepřijde o své zastánce, zrovna tak jako věřícím nevadí, že neviděli Boha. Zvláště když autosugesce je mocná zbraň i v rukou šamanů a vyléčení bez léků je také časté. Takže někdy pomůže, ale tak nějak šamansky. Někdy asi může i zabít, doktorům se to také může stát.

1 1
možnosti
Foto

Pekne a presvedcive napsano. Clanek ma i pomerne vysokou karmu. Pouzivate vsak retoriku a ne logiku. Ve vsech prikladech, ktere jste popsal, jste mohl dojit k zaveru ze nejen homeopatie nepomaha, ale ani normalni medicina, protoze pacienti se vylecili spontane sami. ;-) Navic, kdyby ti zmineni pacienti pouzili homeopaticke leky, tak by jim nejspis nepomohly, ale ani neuskodily. Nektere chemicke leky vsak lidskemu zdravi vylozene skodi.

Nejsem zadny zastance homeopatie.

1 2
možnosti
Foto

Co se ty perske kocicky tyce, tam se vlastne ukazalo, ze kocicka tu homeopatickou medicinu ani nemusela jist nebo polykat, ze stacilo, kdyz ji babicka tu medicinu jen ukazala a dala ocichat. :-)

0 0
možnosti

Pane Kulhavý, i doktoři jsou jenom obyčejní lide-jsou mezi nimi velice inteligentní jedinci ale také hloupější resp.ziskuchtivejsi.Homeopatii se venuji zástupci druhe skupiny!.

Podle toho co jste napsal je zřejmé že e jste můj text buďto nečetl pořádně anebo patříte do druhé skupiny také.

Dokázal jsem na jakém principu homeopatie (ne)funguje a nyní ztrácím čas vysvětlit něco člověku který to zřejmě nemá šanci pochopit.

Takže HOWGH !

0 2
možnosti

Nic jste tím článkem neřekl. Kdybyste si sehnal více materiálů, nikdy byste takový blábol nenapsal.

Homeopatie se nechlubí, že vyléčí vše, ale i Vámi zmíněný klub Sysifos přiznal, že nějaké výsledky jsou, ale pokud to nejde exaktně doložit, není to hodno uznání.

Byly učiněny pokusy: dvě skupiny zdravých osob(desítky) dostaly - jedna placebo a druhá dopředu nespecifikované homeopatikum. Své pocity a stavy po té sepsali.

Skupina s placebem se významně na ničem neshodla, ale ta druhá, s homeopatiky, popsala ve více než 60% stejné symptomy, další neurčený počet známé příbuzné reakce, ne však ty hlavní.

Homeopatie léčí stejným nebo podobným. Ideální by bylo, kdyby měl každý jen to své. Z toho vyplývá, že většinou se léčí tím podobným a proto ani nemůže být úspěch 100%. A je to stejné jako u klasiky, ne na každého zabírají léky stejně.

Poznámka závěrem: myslíte autore, že kdyby byla homeopatie naprosto bez účinku, že by s její pomocí léčili i někteří klasičtí doktoři?!

0 2
možnosti

Potíž s homeopatií je ta, že se doposud nepodařilo prokázat, že by byla víc než placebo. Dvojitě slepé studie její "účinek" ukazují jako shodný s placebo efektem, nic navíc. Vlastně je to docela logické, protože se v žádném případě nejedná o "léčení podobného podobným". V naprosté většině homeopatik je po všech těch ředěních jedinou účinnou látkou cukr.

1 1
možnosti
Foto

Po přečtení perexu a dalšího textu jsem dospěl k názoru, že vám není známo slovo placebo.

1 1
možnosti

Příklady, které uvádí autor nejsou a ani nemohou být založeny na efektu placebo.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS