Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

"To je totiž jediná správná cesta, jak v maximální možné míře zajistit ekonomicky únosnou a zároveň špičkovou zdravotní péčike spokojenosti všech, jak pacientů tak i lékařů a sester !"

Uf.. Jediná správná cesta. Vy jste si z toho diskutování moc nevzal...

0 0
možnosti
VS

"....tak kvalitní péči s tak malou spoluúčastí pacienta nenajdete NIKDE na světe jak je široký a dlouhý !"

Docela by mě zajímalo, kde si myslíte, že se ty peníze na zdravotnictví berou..

0 0
možnosti

Dík za vynikající zhodnocení naší zvrhlé zdravotnicképolitiky v duchu komunismu prosazované nejen sociálními demokraty, alebohužel i prosazované politiky ODS a TOP 09, kteří se nám snaží namluvit, žejsou pravicoví!

Autorem kritizovaný přístup Milana Kubka je dán desetiletýmpohrdáním lékaři našimi politiky! Lékaři bohužel nabyli přesvědčení, že jižnikdy nebudou smět léčit své pacienty podle jejich potřeb, že pacient budeněkdy osobně odpovědný za proplacení zdravotní péče a že lékaři již navždy budoutrvale okrádání na své službě.

Dík za konstatování, že Česko je nejhorší zemí v Evropskéunii ohledně chudoby občanů, protože zde je udržována nejnižší cena práce. Toje příčinou, proč naše platy a mzdy jsou 4x-5x nižší než v Německu. Aobzvláště mne překvapilo od sociálních demokratů, že platy od 50000,-Kč hodlajíjiž postihnout progresivní daní, i když to je v Německu zhruba uzákoněná nejnižšímzda!

Politici si zcela amorálně udělali ze zdravotnictví svojepolitické kolbiště. ODS se pokusila pseudopravicovým způsobem stabilizovatzdravotnictví, aby sociální demokracie stabilitu zdravotní péče znovuznehodnotila snížením příjmů do zdravotní péče ve formě zrušení poplatků, kteréšly především na mzdy personálu, a ničím to nenahradila. Grandiózním majstrštykembylo oranžové tsunami sociálního demokrata Davida Ratha, který na třicetikorunách dosáhl totální vítězství sociální demokracie.

Autor velmi pečlivě popisuje důsledky naši zdravotní péče „zadarmo“.Občané pohrdají svým zdravím a pohrdají zdravotní péčí.

:-)

1 1
možnosti

Jen se liším od autora v řešení financování zdravotnípéče, podle kterého má býti určen standard hrazený z „pojištění“ a nadstandardmusí být placen pacientem přímo nebo na něj může být komerční připojištění.

Považuji to za zbytečnou ztrátu peněz pro naše občany,protože naše financování zdravotní péče přes veřejnoprávní pseudopojištění jenetransparentní a vysoce ztrátové. Navíc vyřazuje pacienty i lékaře z možnostiovlivnění systému.

Jsem přesvědčen o nutnosti financování zdravotní péče přesskutečné zdravotní pojišťovny, nejspíše jako neziskové organizace, které budouv solidaritě zdravých s nemocnými a bohatých s chudými utvářetrůzné pojistné produkty s různou spoluúčastí pacienta, ve kterých si občanmůže vybrat optimální produkt.

To vnímám jako jedinou alternativu přinášející do systémupřirozené vztahy, které jsou nejúspornější a které nás zbaví dosavad všemistranami pěstované iluze dostupnosti kvalitní zdravotní péče zadarmo pro bohatéi chudé, která ve skutečnosti ústí do nedostupnosti kvality, kterou budou musetpacienti získávat jen korupcí nebo protekcí.

:-)

1 0
možnosti
BD

Ve státě,kdy má značné procento obyvatelstva k dispozici po zaplacení základních životních potřeb jen pár stokorun na vše ostatní se musí uvažovat trochu jinak než třeba v USA. A když se nebudou odrbávat ti nejchudší,tak se to těm bohatým nebude líbit. Autor uvažuje nesysrtémově a to co krituzije u ministzra zdravotnictví vlastně navrhuje. Co je na tom špatného,že jsme navázali na systém socialistického zdravotnictví. Je špatné,že nevyužíváme generika z různých zemí a SÚKL funguje jako korupční žába na prameni. Dnes je obrovským vproblémem u lidí sdtomatologická péčemkterá se nějak vymkla z dozorových složek státu. Ceny mateiálnů požehnává právě ten státní úřad pro kon trolu léčiv a nikdo nepožehnaný nemůže oficiálně nic dovést. Tady se podívejte jen na kousek materiálů pro zubařskou praxi,vyráběných v Číně. A vyváží se to do celého světa.

jde jen o materiály pro výrobu plastových náplní do zubů,které jsou u nás údajně prodělečné

https://www.alibaba.com/trade/search?f0=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=dentistry&refine_attr_value=351-100006639V

Trochu se rozhlídněte po okolí v katalogu a bude Vám z toho špatně !

0 1
možnosti

USA se vymyká našemu myšlení. Zde jde především o zaplacení lékařů a pojištění zde nefunguje, protože zde není solidarita mezi zdravými a nemocnými, protože se pojištění odvozuje od zdravotního stavu pacienta.

Avšak nezaplacení lékařů zjevně také není řešením! Ale zdá se, že to celé spěje do toho, že místo, lékařů budou převážně v první linii jen zdravotní sestry.

0 0
možnosti
PS

Pane Pravdo, máte pravdu. Tak úderné informace jsem dlouho nezaznamenal.

Mě třeba trápí, proč již dávno nejsou možnosti připlacení si nadstandardu. Jistě se najde vrstva lidí, kteří si rádi připlatí na vše. Od jídla počínaje, až po pedikůru přímo na lůžku. No a ze zisku takto vytvořeného část hradit sociálně potřebným základní péči.

Pan Kubek nedávno odsoudil zařazení čínských metod léčení a vyléčení (!) mezi hrazené úkony. Proč asi?

Někteří lékaři zařadili mezi šarlatánské metody léčení a vyléčení bahenní zábaly. Šlo o návrh hradit je pacientům. V dnešní době, kdy alternativních způsobů léčení a vyléčení je přehršel. Viz:

http://www.mojemedunka.cz/default.aspx

a další....R^

0 1
možnosti

Tak především: 1. Na zdravotní péči nejsou a nebudou peníze. 2. Zdravotnictví je kolbiště našich politiků.

Nadstandard a standardy nedokáží stanovit ani naši politici ani naše zdravotní "pojišťovny", které ve skutečnosti jsou pouhými redistributorkami naši zdravotní daně. Tento problém musí být řešen skutečnými zdravotními pojišťovnami přes různé pojistné produkty s různou spoluúčastí. K tomu však chybí politická vůle!

Přesto, že čínští "lékaři" u nás mají mnohem větší mzdy než lékaři čeští, nejde o exaktní léčení, jde o prosté léčitelství a čínští lékaři jsou zde zaměstnáváni protiprávně!

!!

0 0
možnosti
Foto

A nebylo by daleko jednodušší zavést bonusy, tedy vrátky za nevyčerpané zdravotní pojištění? Nečerpáš, získáš.

0 2
možnosti
VS

:-D:-D:-D A kdybyste měl rakovinu, tak se to zaplatí čím?

0 0
možnosti
JS

J81a31n 19S46u91c59h89ý

5. 4. 2017 9:28

Tak ať si každej zaplatí doktorovi přímo na prkno a bude...je to jedinej spravedlivej postup.

1 4
možnosti
ZH

O té demagogii máte pravdu, týká se ovšem i vás; žádný vhled se nekoná, jen tupý výklad pochybných dat, žádné lidství.

2 1
možnosti

Iluze dostupnosti kvalitní zdravotní péče zadarmo bude lepší?

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.:-)R^

2 1
možnosti
VS

Mám statisticky doloženo, že regulační poplatky plnily svoji funkci a navíc jako bonus přinesly nějakou korunu v hotovosti přímo do ordinace. Zdravotní péče prostě nikdy zadarmo nebyla a nebude, takže někdo to prostě zaplatit musí. Výkřiky o tom, kdo kolik zaplatil z platu či mzdy bych nechal až poté, co vám, zastáncům " zadarmo", projde rukama první faktura za MRT nebo chirurgický zákrok. Číst doporučuji vsedě. A ideály o tom, že si někdo pořídí soukromou pojistku v důchodovém věku a bude platit nějakých 10 000 korun měsíčně? Z říše snů... , Soukromá pojistka by byla skutečně minimálně dvakrát tak drahá. Nezapomeňme také dodat, že penzisté např. v Německu si platí zdrvaotní 7,5m% z důchodu. Čím později přijde spoluúčast, tím hůře.

4 1
možnosti
JS

J45a38n 56S29u52c11h19ý

5. 4. 2017 9:13

Co je na zdravotní péči zadarmo? 10k měsíčně za to, že jsem u doktora za posledních 7 let byl jen pro potvrzení o pracovní způsobilosti, které jsem si stejně musel zaplatit...zlodějina to je, nic víc....

Na druhou stranu nejde nesouhlasit se zdejšími názory, že když se zruší pojištění jako takové, sesype se to celé, zdravotnictví žije jen díky takovým volům, jako jsem já.

0 3
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
Jsem jeden z vás...A mám pravdu.

Seznam rubrik