Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Mozna by si mohl autor overit nejaka fakta, nez napise nesmysl.

1) mzdy lekaru jsou v CR neskutecne nizke, pokud existuje moznost prace za lepsi penize v EU tak bez navyseni mezd pro lekare a sestry pujde ceske zdravotnistvi ke dnu - jiz dnes preziva diky prescasum personalu

2) Statni pojistenci (deti, duchodci) stoji nejvice penez, ale stat za ne plati nehorazne nizke pojisteni - 920,- Kc/mesicne (u lide co si pojisteni plati sami stat pozaduje platbu min. 1906 Kc). Za takovych podminek penize skutecne chybi

3) Nemam za to ze nestatni pojistenci plati malo. Osobne platim mesicne 13,5 tis Kc, za to bych mel ve drahych US lepsi servis u komercni pojistovny nez v CR. Bez existence stropu pro zdravotni pojisteni neni duvod pro spolucast pacientu.

4) zavedeni poplatku u lekare potvrdilo zhorseni zdravitniho stavu populace - skutecne plno lidi na poplatky nemelo. Je paradox ze v Nemecku lide zaplati na poplatcich mene nez pacienti co casteji navstevovali lekare.

5) US nabizi velmi kvalitni peci, ale ta je pro plno Americanu financne nedostupna. Bez penez na ucte nebo draheho pojisteni ji proste nedostanene. Je znamo nekolik pripadu kdy duchodci prodavaji sve domy. Plno Americanu jezdi kupovat leky do Mexika - US jsou pro ne moc drahe.

6) stare leky se sbira z jedineho duvodu - ochrana zivotniho prostredi (cisticky to resit neumi). Stare leky se skutecne nerecykluji.

4 1
možnosti
MP

Bylo by mozne ten ctvrty bod dolozit nejakym zdrojem?

2 1
možnosti
MH

Já jsem taky za to, aby se lidem nelhalo o zdravotnictví ...

Jsem už starší. Je mi 52. Kdyby všichni byli zdraví jako já, museli by doktoři zkrachovat.

Popisované brutální plýtvání léky je nesmysl. Co mi doktor předepíše, to užívám. Takže já jako občan vinný nejsem. Netuším, proč mám být za neodbornost, lajdáctví a plýtvání platit já.

Zneužívání RZP a to, že lékaři díky přesčasům musí porušovat Zákoník práce - za to snad také nemohu já, ale neschopnost vedení celého zdravotnictví. Nejsem proti, aby se odvádělo z platů o desetinu procenta více. Ale na druhou stranu, pokud toto nastane, nebo bude každý doplácet ze své peněženky, co bude výsledkem ? Všichni zodpovědní ve zdravotnictví budou jen více krást, šmelit, kašlat na úspory a budeme pořád ve stejném srabu ... Když v 90 letech jsem šel na CT, tak to bylo ve 2 v noci, aby se drahý přístroj v nepřetržitém provozu rychle vyplatil. A jak to je dnes ? CT v dotyčné nemocnici nejede ani na 1 celou směnu. Takže občan určitě není ten kdo zdravotnictví škodí. !!

10 0
možnosti

Současný nedostatek limitace pacienta hrozí krachem zdravotní péče, protože na to určitě peníze nebudou!

0 0
možnosti
Foto

Až na tu poslední větu, výborný

0 0
možnosti
ZB

Článek je pravdivý z poloviny. Správně je napsáno, aby byly dva zdroje financování zdravotnictví - současný zdravotní pojištění a soukromý (tedy každý si u lékaře připlatí). Bohužel článek vůbec nezmiňuje obrovské plýtvání, korupce a tunelování ve zdravotnictví. To by mělo skončit ihned.

3 0
možnosti
JP

Pane Beránek máte pravdu,ale o tom můj článek není jelikož by byl podstatně delší, každopádně to co by v maximální možné míře zamezilo plýtvání a navíc zlepšilo zdrav. péči je důsledná elektronizace zdravotnictví ( funkční IZIP)

2 2
možnosti

Pravicová mantra, jak jinak...Rv Znak vyspělých zemí je, že se o základní zdravotní péči umí postarat bez ohledu na reálné příjmy lidí. Nikdo nic nemá proti připlácení za nadstandard, ale placení základu "na dřevo" je nesmysl.

1 3
možnosti

Díky za osvětlení dnešní situace v oblasti zdravotní péče u nás. Myslím, že by bylo třeba takových informací častěji neb lidé nevědí, co u nás mají k dispozici a hlavně za jakou cenu (ve srovnání se zahraničím, jak ostatně uvádíte v článku).

5 1
možnosti
JR

J60a49n 29R27á29ž

4. 4. 2017 14:22

Nemocniční a různé regulační poplatky jsou jen náplastí, která pomáhá odstranit jen opravdu akutní nedostatek peněz v systému. Není to však trvalé řešení. Řešením by mohlo být restartovat systém na ne-socialistických principech.

2 0
možnosti
JH

J85a56n 48H23r32u66z19a

4. 4. 2017 15:15

Není to jen finanční náplast. V USA vysolíte za návštěvu lékaře i 100 USD. Pokud by zde zůstal zachován velmi mírný poplatek 30 kč (já bych ho viděl ve výši 500 kč) pak by jsme, stejně jako Američané, velmi vážili každou návštěvu lékaře a rázem by byl jejich nedostatek vyřešen. Tady ale není vůle pro omezování někdy i zbytečného zatěžování praktických lékařů třeba jen opakovaným vypisováním receptů na dlouhodobě užívané léky.

1 6
možnosti
JP

Děkuji Vám za inteligentní (a velice pravdivý !! ) názor.Trochu jsem se obával, že dnes tu budou po mně nespokojení důchodci jenom plivat síru :-)

2 0
možnosti
JP

Vážená paní Kramolišová, bežte se kdykoliv podívat do některého nákupního centra v ČR, která praskají ve švech ať je svátek nebo pátek, a pak kdekoliv ve světě ....a porovnejte kde najdete více (nejen) důchodců s plnými košíky potravin a nepotřebných nesmyslů.

A příště volte opět komunisty anebo ČSSD, protože se máte špatně .

8 7
možnosti
JR

J95a78n 11R78á60ž

4. 4. 2017 14:15

Dal jsem plus proto, že jsem důchodce, který svůj životní styl přizpůsobil výši svého důchodu a mám se proto dobře.

Velice mne dnes štve, že jsem si ve svém produktivním věku nemohl platit zdravotní pojištění, které by mi svými smluvními podmínkami zaručilo nemocniční komfort, který dnes mohou využívat jen ti, které náš ministr zdravotnictví, když byl ve funkci ředitele nemocnice, nazval trefně kulichové!

9 0
možnosti
DK

Já se cítím jako důchodkyně Vašimi slovy dotčena. Důchody jsou na hranici minimální mzdy ( a ženy většinou jsou i dost hluboko pod...a do budoucna bude hůř). Nechodím si k lékaři pokecat a za dnešní předepsané léky jsem platina přes 500,-. Bohužel mě na stará kolena postihla alergie na pyly...a tak za volně stojící léky (oční kapky 2 x, nosní kapky padla další 100,-). Ty teorie o připlacení na lůžko hotelového typu sice krásně zní, ale už bylo mnohokrát vysvětlováno, že když ležíte v nemocnici, tak vám běží nájem. Co se týče stravy: mám dojem, že stravovací jednotka může být stanovena na 60-65,- s mým dodatkem, že možná je srovnatelná se stravou ve věznicích s tím rozdílem, že v nemocnici jsou lidé kvůli nemoci a ve vězení za zločiny. Při zavedení stravného nevím, jak by se účtovala strava s umělou výživou...tekutá strava apod....a víte který pacient z hlediska stravy je pro nemocnici nejdražší, Diabetik...Takže zkuste napasovat své názory na průměrně nemocného důchodce s průměrným či podprůměrným důchodem..!!

5 7
možnosti
TH

Neni to zrovna povzbuzujici, co tu pisete, ale za hranicemi CR by to bylo podstatne horsi.

7 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
Jsem jeden z vás...A mám pravdu.

Seznam rubrik