Janko Pravda

Skvělá zpráva

31. 12. 2010 7:21:11
Včera novinky .cz psali o tom, že učitelé dostanou přidáno až 8 tisíc Kč. http://www.novinky.cz/domaci/220960-platy-ucitelu-vzrostou-az-o-osm-tisic.html To je skvělá zpráva ! Sice by se mělo konečně něco dělat také s tím, že učitelé v ČR mají v průměru za rok nejvíce volných dní v celém světě jak je široký a dlouhý, ale je potřeba je zaplatit, aby kvalitní neodcházeli ze školství pryč, stejně tak jako kvalitní lékaři ze zdravotnictví.

Platí totiž následující :

a) z osobního – lidského hlediska : pokud nebudete mít zdraví a někoho kdo vám bude o něj pečovat když bude třeba, pak je vám všechno ostatní k ničemu,

z celospolečenského hlediska se k bodu „a“ přidává ještě bod

b : pokud společnost nebude vzdělaná postupně zhyne.

Dva pilíře – za prvé z d r a v í členů společnosti a za druhé jejich v z d ě l a n o s t posouvají společnost dál. Vše ostatní , jakkoliv se vám to může zdát důležité, je až druhořadé.

Doufám, že příští rok konečně po letech růstu přinese také pokles předvánočních prodejů v hyper-supermarketech a lidi = celá společnost začne místo spotřebního zboží více investovat jinam - do toho co je pro ně n e j d ů l e ž i t ě j š í. Pak bude i na slušné platy lékařů a učitelů.

To přeji nám všem do roku 2011 !

Autor: Janko Pravda | karma: 10.79 | přečteno: 1109 ×
Poslední články autora