Breivik a konec světa.

Dnes dostane  masový vrah Breivik 5 hodin na to aby vysvětlil své pohnutky. Těžko se tomu věří.... Nemáme právo zabíjet. Máme však právo se bránit. Základní pravidlo zní - neubližovat jiným. Breivik předvedl ubližování v nejhorším kabátu. Naprosto chladnokrevné .

Přístup společnosti k Breivikovi je špatnou zprávou.

Nehrajme si na humanismus - jsou chvíle kdy to dělat nelze.

Ano, můžeme a máme odpouštět i ty nejhorší skutky, neměli bychom na zlo odpovídat stejným zlem.

Můžeme se ale také bránit.

A obrana spočívá v izolování nebezpečného chladnokrevného asociálního psychopata který se ke svým činům přiznal a obhajuje je, od ostatní populace bez možnosti dát mu další možnost obhajoby svých činů a svobodného života.

Hodit ho do hluboké betonové kobky a jednou denně mu tam hodit láhev s vodou a kus chleba.A tak až do konce jeho života.

Napadá mne v tuto chvíli příklad ruského kapitána jehož loď přepadli somálští piráti.Bránil svůj život a loď , v boji je porazil a některé zajal.Pak je místo odvlečení k soudu na pevnině posadil na loďku a spustil na oceán.“ Bože dělej s nimi co chceš. Zachraň je, nebo jim život vezmi. Já je soudit nebudu. “

Obávám se, že na  přílišnou humanitu  kterou společnost projevuje k Breivikovi   b o h u ž e l  tato společnost také zajde...

Dáváme prostor agresivním psychopatům šířit své myšlenky a tím je můžeme v očích potencionálních, latentních psychopatů legitimizovat. Až jich bude víc, nebudeme mít už čas ani sílu je všechny soudit.

Konec světa má prý nastat v tomto roce.

Myslím, že  to nebude tak horké, ale pomaly a jistě k tomu s tímto přístuperm spějeme .

 

Autor: Janko Pravda | úterý 17.4.2012 8:14 | karma článku: 7,75 | přečteno: 417x
  • Další články autora

Janko Pravda

Poděkování za koronavirus

25.3.2020 v 8:51 | Karma: 17,39

Janko Pravda

Naše budoucnost a naše neštěstí

26.6.2017 v 16:56 | Karma: 11,41

Janko Pravda

České daně pro kolotočáře

25.4.2017 v 8:28 | Karma: 23,74

Janko Pravda

České daně pro povaleče

24.4.2017 v 9:54 | Karma: 36,36