České daně pro povaleče

Tak to máme konečně černé na bílém.OECD vydala zprávu o zdanění příjmů v ČR které je 8. nejvyšší z 35 nejvyspělejších zemí a  fakticky vyšší než ve Švédsku !  

Kam pak ty peníze zmizí, když kvalita českých silnic, železnic, infrastruktury atd. ani zdaleka nedosahuje té v těch nejvyspělejších zemích?

Řeknu vám to a odhalím toto tajemství.

Problémů je jistě mnoho, ale jeden je zcela zásadní :

V naší krásné zemi je extrémně vysoká podpora lidí kterým se prostě nechce dělat.

Tito občané (a vůbec se nejedná majoritně o romské spoluobčany jak by někoho mohlo ihned napadnout) mají u nás mimořádně štědré možnosti podpory ať už v nezaměstnanosti anebo formou nejrůznějších sociálních dávek včetně tzv.invalidity i při minimálních zdravotních potížích které dotyčného nijak zásadně neomezují v běžném životě a práci.

A toto je skutečná největší  nemoc našeho státu.

Vyhazování miliard pro líné lidí a jejich podpora v lenosti a vychcanosti.Na toto jednoho dne zajde (nejen) naše spirálovitě se  zadlužující ekonomika,  pokud s tím neskončíme.

Nezaměstnaný, který má dvě ruce a dvě nohy a nemá smrtelně vážnou nemoc (potvrzeno minim. dvěma na sobě  nezávislými lékařskými komisemi ) dostane povinně do ruky lopatu a koště a bude uklízet ulice od vajglů a odpadků až bude u nás tak čisto jako je čisto např. v Singapuru kde si nesmíte ani odplivnout na ulici.A pravidelný úklid který nyní probíhá v naší ulici 3x ročně bude rázem probíhat každý měsíc.

Pokud nezaměstnaný nebo člověk na jakýchkoliv sociálních dávkách  odmítne tuto práci , pak dostane jenom maximálně 3000 Kč měsíčně a víc ani korunu ! 

Ano,tak jednoduché to je !

Bohužel politikům se do toho nechce z populistických důvodů a také proto,že politici jsou jenom obraz dané společnosti.A tak si tato společnost vytvořila v minulosti podmínky k obrazu svému.Téměř každý politik má přece v rodině nějakého bratra, sestru, strýčka, tatínka, švagra, kterému je potřeba nějakou tu sociální dávku nebo invalidní důchod poskytnout.

Stát by měl občany podporovat v práci (vyšší mzdy a  nižší daně) .

Ne ve vytváření ideálních podmínek pro líné lidi !!!

 

Autor: Janko Pravda | pondělí 24.4.2017 9:54 | karma článku: 36,36 | přečteno: 1627x
  • Další články autora

Janko Pravda

Poděkování za koronavirus

25.3.2020 v 8:51 | Karma: 17,39

Janko Pravda

Naše budoucnost a naše neštěstí

26.6.2017 v 16:56 | Karma: 11,41

Janko Pravda

České daně pro kolotočáře

25.4.2017 v 8:28 | Karma: 23,74