Diskuse

Jak nám rychlá záchranná pomoc (ne)prodlužuje život.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

12. 3. 2012 17:32
Jo tak neprůstřelný

Ten argument je neprůstřelný zhruba stejně jako byl Titanic nepotopitelný. Aby mělo smysl argumentovat všeobecnou úmrtností, tak byste musel znát úplně jiné věci. Hlavně nemáte žádné srovnání nemocnosti obyvatel, nevíte o kolik jim zdravotnictví ten život prodlužuje jako celek, a nevíte kolik z té práce dělají záchranky. Víte že US zdravotnictví je nejdražší na světě? BTW a se stabilizovaným pacientem s přeraženým stehnem nebo páteří,  kterému jste poskytnul první pomoc uděláte co? Oni jezdí lehátkové taxiky?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

12. 3. 2012 17:01
Tak mě politujte!!!

1. Pravděpodobná doba dožití nezávisí zdaleka především na zásahu RZP.  Závisí ne životním stylu (daném i režimem) po celou dobu života. Nevím, zda je vám známo, jak se za posledních dvacet let průměrná doba dožití zvýšila.

  2. Se statistickými údaji se musí umět pracovat.  Pokud by nebyly jiné vlivy a stále se rodilo stejně dětí (posledních 100 let), byl by počet úmrtí na 1000 obyvatel vlastně převrácenou hodnotou doby dožití. Tedy v USA 1000/8,7 = 115 let, v ČR 1000/11 = 91 let. Cosi nesedí, že.  No nesedí přesně ten fakt, že jste pominul i jiné důvody, které ukazatele ovlivňují.  Zejména a/ počet nově narozených dětí na jednu ženu (a tedy počet "neumírajících obyvatel")    b/ počet mladých ("neumírajících") imigrantů.   No - a počet živě narozených dětí na jednu ženu je  v USA   2,06  (2011), v ČR 1,44 (2007). No - a ta mládež jaksi nijak výrazně neovlivňuje mortalitu.

  Takže ještě jednou: statistika není jen přečíst číslo, ale také mu rozumět.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

12. 3. 2012 12:21
Laický článek

Průměrná úmrtnost v zemi závisí na jiných faktorech, než si autor myslí. Rozhodující roli hrají genetické předpoklady, sociální poměry, životní styl, životní prostředí atd. atd. atd. Ty sanitky se na tom samozřejmě podílejí jen mikroskopicky a zcela zanedbatelně.

0 0
možnosti

cerny.prem

12. 3. 2012 10:57
máte pravdu

Je to takový veliký projekt, který má za cíl odnaučit lidi se o sebe starat a udělat z nich takové ovečky přisáté na stát. Pak tito noví lidé vůbec nezpochybní to, že nějaké rzp dáme další pravomoce a miliony korun

a pak tuto rzp a takké policii hasiče a všechny tyto sluhy státního velkého bratra mohou použít k tlaku na lidi, kteří budou tzv zlobit. Já když vidím v televizi zprávu o tom jak lidi volali hasiče protože se ztratli v lese tak se musím smát i brečet zároveň protože ze sebe lidi sami úmyslně dělají ovečky ,

0 0
možnosti
E

Escoto

12. 3. 2012 10:19
Máte tam několik děr, takže hurá prostřílet...

...neprůstřelné argumenty.

- Celková úmrtnost a činnost RZP absolutně nesouvisí, aby tenhle výpočet měl smysl, muselo by se srovnávat pouze úroveň úmrtnosti v situacích kdy je RZS volána.

-Průměrná délka života a úroveň dětské úmrtnosti s tímhle nemají absolutně nic společného.

A na závěr jedna otázka: CO BUDETE DĚLAT V PŘÍPADĚ ŽE SE STANETE ÚČASTNÍKEM AUTONEHODY NEBO VÁS ČI NĚKOHO BLÍZKÉHO POSTIHNOU VÁŽNÉ ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY? Doufam že po tom co jste teď napsal nebudete volat 155.

1 0
možnosti
JP

johnybony

12. 3. 2012 10:30
Re: Máte tam několik děr, takže hurá prostřílet...

zcela výjimečně, vlastně poprvé a asi i naposled budu reagovat , jelikož se mi líbá vaše VELKÁ písmenka :-)

Takže stručně:  -  c e l k o v á   úmrtnost obyvatelstva v daná oblasti s činností RZP samozžejmě souvisí , tak že se na ní činnost RZP podílí , co jste napsal Vy je naprostý nezmysl, to stejné platí o celkové délce jaké se obyvatelé v dané oblasti dožívají. V případě že to bude nutné,  budu stejně tak jako občan USA, volat záchrannou službu a do té doby se snažit pomoc sám.

0 0
možnosti
K

krllo2

12. 3. 2012 10:18
Silně pochybuji, že obyvatelé USA

umějí první pomoc tak, že se to projeví ve statistikách úmrtnosti. Já zas považuji za divné, že ministerstvo určuje dojezdové časy, když rozhodující pro to jestli záchranka vyjede je názor dispečerky a naše vlastní dramatické umění.

Stále platí, že je nejlepší se ožralý rozplácnout na dálnice a máte komfort i s vrtulníkem. Prostě prachy nám utíkají tam, kde nežádáme platby po nezodpovědných.?

0 0
možnosti
E

Escoto

12. 3. 2012 10:26
Re: Silně pochybuji, že obyvatelé USA

"když rozhodující pro to jestli záchranka vyjede je názor dispečerky a naše vlastní dramatické umění." Na tohle jste přišel kde?

0 0
možnosti