Diskuse

IZIP ? ANO !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK1

Abadi Kwame 11

13. 5. 2012 9:30
IZIP? NE!

Děkuji panu autorovi za názorné předvedení, jak vypadá moderní fašista. Divím se, že nešel dál - na co nějaká kreditka či zdravotní karta, čip (pochopitelně s lokátorem, kdo nedělá nic špatného, nemusí se přece bát) pod kůži - ne , to by šlo vyjmout, tedy raději do mozku - to vyřeší. Vlaštovky jsou už dnes, např. jsem natrefil na hnutí rodičů za očipování VŠECH dětí. Brrr.

"Bojem s korupcí" se oháněli už předváleční nacisté - je to takový evergreen, umožňující zdůvodnit prakticky cokoliv. Mně mnohem víc, než "nemravné zisky" farmaceutických firem vadí zneužívání mých osobních informací. Co je nějakému čičmundovi z pojišťovny do mého zdravotního stavu? Co je jiným doktorům, než těm, ke kterých chodím, do mého zdravotního stavu? Kdo všechno by k tomu měl přístup? Kdejaký úředník,fízl a podobná špína? Ne díky.

7 0
možnosti
JS

Juraj 1

13. 5. 2012 9:42
Re: IZIP? NE!

To je další velmi podstatný problém, o kterém se nepíše. Informace o zdravotním stavu jsou výlučným majetkem pacienta. V normálních státech je toto neporušitelná bariéra, ale v čr se to tak obecně zvláště ve starší generaci nevidí. Mladí-občas jim to doklepne, ale oni se postupně poučí, jak se dají "takyvyužívat" informace a k čmu či pro co.  To se zdá byl taky jeden z cílů izipu, nemám na to ale dostatek informací, abych to mohl dát na papír......rozhodně otázka kdo a jak bude zajišťovat bezpečnost informací tak brutálně využitelných i zneužitelných je spíš jenom otázka šeptandy, což je taky podivné.

Zisky farma firem- to je taky dobrý for. Stačí položit otázku: Kdo v čr určuje ceny léčiv a doplatků.... pokud nevíte, tak SUKL- podřízený MZ. Další otázky jsou spíš zbytečné na toto téma. Zajímavé spíš je, kolik lidí slepičí myšlenku, jak doktoři cestou farmafirem kradou. Neříkají taky komu kradou a co, když ...ceny a podmínky použití (doplatky)....

1 0
možnosti
DP

Dědek Plesnivák

13. 5. 2012 9:23
Hrozně špatně se to čte ...

měl byste se naučit psát správně česky Rv

0 0
možnosti
A

akki

13. 5. 2012 11:12
Re: Hrozně špatně se to čte ...

Souhlas!!! Je to češtinský paskvil, ale vzhledem k obsahu si nic jiného článek nezaslouží.:-PRv

2 0
možnosti
JS

Juraj 1

13. 5. 2012 9:15
Co doktor, to proradný zločinec

Víte pane,  blog je poměrně omezený formát, má malou plochu, pokud by se texty dostaly do podrobností, nikdo je nebude číst. Další problém je, že příliš nevynikáte schopností pochopit text. Přečtete, ale filtrujete prizmatem svých názorů a vědomostí. Zjevně neděláte medicínu, mnoho problémů kolem zjevně netušíte.

Jenonom krátce. důvod napsání blogu je šíření bludů našimi skvělými novináři dodavaných našimi skvělými politiky. Pokud je přepisuje bloger, je to o to více smutné, můj text je reakcí na blog Havránka.

KONTROLA LÉKAŘů je jenom zástěrka, vějička pro ideologicky postižené  závistivé čechy. Vševhny, opravdu všechny údaje k tomu pojišťovny mají a nemusejí si proto pořizovat  další nástroj za 2 mjld. Ty dvě mld ukradli občanům na zdravotní péči- dalo by se také s úspěchem tvrdit.

pokračování

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

13. 5. 2012 9:22
Re: Co doktor, to proradný zločinec

RYCHLÁ DOSTUPNOST DAT je v přímé kontraverzi s jejich ochranou, zvláště proto, že IZIP ustrnul na IT tecnice - 10 let. To by sice šlo změnit, ale načtěte si info z diskuze pod mým článkem- píší tam IT, jsou s tím fakt problémy. Smysl by totiž dávalo vést celou dokumentaci elektronicky všude a vždy s možným přístupem odkudkoliv- pokud je podmínka že rychle a přehledně - asi ani teď na to ještě není technologie- načtěte si diskuzi

FORENZNÍ PROBLÉMY s tím také podstatné jsou , je to otázka možných omylů, jejich následků a odpovědnosti za ně, ale to ani nemám chuť vám vysvětlovat, to vám centrála nevezme, váš svět je dosti jednoduchý

ETICKÉ Problémy- opět bez vysvětlení, ale jsou a podstatné, načtěte si.

INVESTICE DO PROJEKTU- 2mld- takto by nepostupovala žádná normální firma,ani vedená zemědělcem z jižních čech. Proč to takto provozovala firma VZP nechám na vaší ctěné úvaze, snad se vám zadaří.

Pokračování

2 0
možnosti
R

raks

13. 5. 2012 9:10
jsem taky pro

kdo včil bude sponozorovat papalášům golfové turnaje?

Platit poctivě desetinásobně předražené nájemné a královské platy?

Dávalo příležitost k výdělkům nejen nedoceněným poslancům ale i zahraničním kvalitním právníkům.

A teď to mám být přivedeno v niveč?

Šag von to pan Nečas ještě veme zpátky, no ne?   :-)

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

13. 5. 2012 9:07
Fakt?

To si opravdu myslíte, že by se lékaři prohrabovali dokumentací, posuzovali zápisy svých kolegů a při podezření na nějakou nepravost hned běželi na pojišťovnu udávat?

3 0
možnosti
L

Leinad

13. 5. 2012 17:29
Re: Fakt?

Zcela pravidelné by to nebylo, ale často by se to stalo. :-P

Přijde pacient s horečkou, lékař mu chce dát paralen a neschopenku. Zjistí, že tentýž pacient dostal včera předepsaný paralen na druhém konci republiky a že má zlomenou nohu zasádrovanou na chirurgii ve vedlejší nemocnici.

(Otázkou je, jak bude lékař reagovat, když chce na dovolenu, ehm pardon na školení o lécích k moři a nechce si naštvat kolegy. )

0 0
možnosti
F

furtkecal@seznam.cz

13. 5. 2012 9:06
vy jste spolumajitel akcií nebo zakladatel izip s.r.o. ?

8-o slavný izip je pouze pro pojištěnce vzp :-P

5 0
možnosti
RK

Fajny

13. 5. 2012 9:05
Tak, tak...............

R^

0 0
možnosti
F

furtkecal@seznam.cz

13. 5. 2012 9:08
Re: Tak, tak...............

podnikatelský záměr se vydařil ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1529x
Jsem jeden z vás...A mám pravdu.

Seznam rubrik