Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před časem jsem chvíli zaznamenával teplotní statistiky ze stránky wether.com a dospěl jsem k závěru, že v desetidenní předpovědi uděláte menší chybu když se budete řídit dlouhodobým průměrem pro ten den než tím co předpovídají "experti".

2 0
možnosti

Poslední dobou jsou výkyvy počasí naprosto extrémní. Přestaly platit veškeré pranostiky, rekordy lámou teploty jak v létě, tak v zimě. V podstatě už nemáme čtvero ročních období, ale pouze dvě. Zmizelo jaro a podzim. S tím průměrem jste trochu mimo. Dnešní teploty odpovídaly spíš 19. březnu a ne 19. lednu.

2 0
možnosti

Nejpravděpodobnější předpověď na příští den:

"Bude přibližně jako dnes." ;-)

1 0
možnosti

Pane Pravda, je to pravda. Chybná předpověď v ČHMÚ v době družic, radarů a počítačů -  v zimě - mi až tolik nevadí. Je skutečností, že zima letos dosud nebyla. Žiji v oblasti Tovačovské Hané na východní Moravě. Od jara do podzimu se věnuji " turistickým pohybovým aktivitám".  Doslova mě irituje, když předpovědi počasí na jediný den dopředu = jak bude zítra = jsou často nevěrohodné. Zkrátka má býti zataženo a déšť ... a tak zůstanu doma. A je polojasno až jasno a krásný slunečný den ! 

A ještě horší je to s " týdenní předpovědí " počasí. Za příznivé předpovědi vypravíme se na několikadenní vandr v Čechách nebo na Slovensku. Je to k vzteku, ale ještě se mi nestalo 

(popravdě loňské léto bylo výjimečné = červen až srpen téměř bez deště ) ... aby několik dní nepršelo. Bivakování ve stanu za deště - zejména balení mokrého stanu, to je drastické.

1 0
možnosti
Foto

Počasí trochu rozumím a dnes dokáže udělat předpověď na 3 dny dopředu i laik. Stačí sledovat pohyb front a tlakových útvarů. Na týden to neumí pořádně nikdo a na měsíc je to věštění z křišťálové koule. Faktem je, že letos je islandská tlaková níže často propadlá až k La Manche a brání vysunutí azorské TV k východu a rovněž i kontinentální sibiřské TV k západu. Obě by uměly zastudit střední Evropu ale nemají šanci. Proto hranice zimy vibruje od Polska přes Bělorusko a zpět.

1 0
možnosti
Foto

Předpovídat počasí je ideální profese. Mohl bych pracovat i s velkými chybami a nikdo by mi nic nevytknul.

2 0
možnosti

J69o95s50e17f 36K21l43a52t

19. 1. 2014 16:03

Máte pravdu

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS